• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert først som nærmiljøanlegg (tippemidler) skilt Gjenstigestiftlsen og Hedmark Fylke og private midler og noe inntekt fra dugnad. Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Bodalsgutta fra Sarpsborg på Ilsengstiene
Publisert av Hans Kroglund [23.08.23 19:02]
Utskriftsvennlig sideBodalsgutta er en dugnadsgjeng fra Sarpsborg. De kjenner Ilsengstiene gjennom prosjektet "Norges Beste Turrute" fra 2019 der vi begge var i finalen. Gjenstidigestiftelsen brukte fra 2013 til 2018 kr 96 millioner på nye turskilt etter ny merkemal. De ville komme til oss for å se på Ilsengstiene og hvordan vi organiserte driften. Det ble en flott dag, sola skinte hele dagen og regnet kom først da de satte seg i bussen på vei til "En Akevisitt" på Løten.


Samlebilde på Bjørby 21 stk Bodalsgutter og 11 Ilsenggutter

kl 11.30 Gapahuken Bjørby
De kom til Ilseng 11.30 og de fikk parkere på Bjørby. Der viste Trond Vidar frem fuglekassene oppunder taket på låven og så var standarden satt. Vi gikk til gapahuken på Bjørby der kaffen var klar. Med brød fra lokalt bakeri "Achilles", smør, honning, gul - og brunost så var de 21 gutta fra Sarpsborg fornøyd. Ilseng sine 11 dugnadsgutter som hadde anledning til å møte, var også fornøyde. Tidsplanen var noe stram, det var mye å se på og snakke om da interessene er felles. Det er frivillighetssentralen i Sarpsborg som administrer Bodalsgutta slik at de kan være ute å jobbe med stiene sine. Derfor var det med to damer fra Frivillighets sentralen som ble med på denne turen til Ilseng

kl 12 Starene Feltstasjon
Etter Bjørby gikk turen til Starene feltstasjon der vi fikk sett på stien i kulturlandskapet. Trond Vidar fortalte mer om fugler og Starene Feltstasjon. Vi fortalte om vedlikeholdet med traktor og beitepusser og at vi hadde stifaddere for en gitt strekning. Vi gikk tilbake over Speiderplassen og langs Lageråa. Der fikk de se tunellen for Lageråa under jernbanen og se den 12 m lange brua over Lageråa som er bygget med kreosotimpregnerte stolper.
Svend Kullerud takket for at de fikk komme og overleverte en gave, et termometer "Særpetempen" med 19 uttrykk for forskjellige tempraturer. Den blir satt opp på Bjørby.

kl 14 Middag på Ilseng Samfunnshus
Vallset Catering serverte biff stroganoff, risgrøt og kaffe til en hyggelig pris. Etter maten reiste de til Løten Brenneri og forestillingen "En Akevisitt". Lederen for Frivillighetssentralen Hildegunn Kvamme fortalte om stiprosjektene i deres nærmiljø og de gledet seg til morgendagen den 24.08 da skulle de innvie et toalett med vann og avløp ved Isesjøen. Et stort og etterlengtet løft.

Takk til alle som kom og til bidro til at dette ble en minnerik dag
Ilsengstiene stilte med 11 sentrale dugnadsfolk, noen var forhindret i å komme og noen jobber fortsatt. Takk til John Ole for hjelp med maten og rydding etterpå. Anders Andersen leste dikt fra Trond Vidar "Nattergal på Ilseng" og "Det er nå det skjer". Han sang også sin egenskrevne sang "Gapahuken".
Bodalsgutta stilte også med sang etter melodien "En solskinnsdag"


Bilder og noen videoer her
www.photos.google.com

A3 infoplakater som er satt opp langs Ilsengstiene
www.photos.google.com


<<Tilbake


Turbok. Gå Grønt
48 turer og 100 tips til et mer bærekraftig friluftsliv. Det forteller søsterne Hege og Stine Schultz Heireng og i boka "Gå Grønt". På side 68 har de beskrevet Ilsengstiene
Les mer...

2024 Fysakpost nr 2 Brenneridammen
10 nye Fysakposter er klare i Stange kommune. Post nr 2 er på Ilsengstiene, nærmere bestemt Brenneridammen ved Hørsand
Les mer...

50 infoplakater
Se alle infoplakatene her
Les mer...

2021 Hornebakken fra 1981 får nytt liv
Historien til Hornebakken
2021 Hornebakken blir akebakke og liten hoppbakke
2020 Stillas revet og gapahuker bygget
1995 Ikke i bruk som hoppbakke, kun for lek
1981 Hornebakken ferdig, en 10 m og en 15 m hoppbakke. Brukt i kretsrenn opp til 11 år

Les mer...

Nytt kart 2022. Ilsengstiene, Lageråarunden, Brynsåsen
HHT har våren 2022 nytt brettekart over Ilsengstiene med Lageråarunden og Brynsåsen med Kristian Lien Stien. Kartene finner du i HHT-butikken i Strandgata 45 i Hamar, COOP på Ilseng, Joker Klevbakken på Ådalsbruk, Klevfos industrimuseum, KIWI Romedal, Biblioteket på Hamar og på Stange, Rådhuset Hamar og på Stange
Les mer...

Dette må du vite før du tenner bål
For å forhindre skog- og lyngbrann, er det forbudt å tenne bål i skog og mark fra 15. april til 15. september.
– Forbudet omfatter skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder, forteller Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv – en fellesorganisasjon for 16 norske friluftsorganisasjoner.
Les mer...

Skiløper på Ilseng
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Oppsummering året 2019
2019 ble et nytt aktivt år for Ilsengstiene der vi ble kåret til Norges beste Turrute under sti konferansen i Bergen februar 2019. Det er vel den største utmerkelsen og oppturen Ilsengstiene har hatt. Det kreves endel arbeid og aktivitet for å nå opp, her er noen av dem, ikke alle, men et utsnitt av arrangementer, aktiviteter, dugnader. De nyeste øverst, de eldste nederst.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Som takk til alle som stemte på Ilsengstiene som beste turrute på FB sommer/høst 2018 som førte til at vi kom til finalen og der ble vi Norges Beste Turrute. Da er det ekstra moro å gi litt tilbake. Stifadder Bjørn Tore Johansen har laget 52 stk 60 l sekker. Disse har vi nå trukket 6 stk vinnere som får 9 sekker hver med ved. I tillegg 2 stk billetter til Vallsetrevyen fredag 1.november. Vi avtaler levering av vedsekker.
Billetter til Vallsetrevyen ligger ved inngangen, det er bare å møte opp fredag 1.11 og si sitt navn
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser takk for bidrag
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med totalt 25-30 km med stier så det blir det mye vedlikehold. Omtrent 15 km er i kulturlandskapet der vi har fått opparbeidet 2 m bredde på stiene for at beitepusser kan vedlikeholde stiene. Resten av stiene må vedlikeholds av vanlig gresstrimmer. At Ilsengstiene er finansiert som nærmiljøanlegg dekker kostnader til stier og bruer, men ikke til vedlikeholdsutstyr.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-