• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert først som nærmiljøanlegg (tippemidler) skilt Gjenstigestiftlsen og Hedmark Fylke og private midler og noe inntekt fra dugnad. Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Fellesturer Ilsengstiene neste år 2017
Publisert av Hans Kroglund [14.05.16 06:45]
Utskriftsvennlig sideMange fellesturer også i 2017 på Ilsengstiene.
03.05.17 HHT Opptur 8.kl Romedal, Løten U-skoler
06.05.17 Ilseng IL og Orion Ilsengløpet
07.05.17 Fellestur HHT
24.05.17 Vallset Kulturstier, Skøyen runden
05.06.17 2.pinse Sykle Kurud Mølle til Ilseng
10.06.17 Starene Feltstasjon Fuglens dag


Bilde over:05.06.17 2.pinsedag sykkeltur

03.05.17 HHT Opptur med 8.klasse Løten og Romedal U-skoler

Frivillige hjelper til så ungdommene kommer trygt frem 16 km fra Løten til Ilseng

06.05.17 Ilseng Il og Orion Ilsengløpet


07.05.17 Fellestur med HHT Hovedrunden
Første søndag i mai ser ut til å bli en fast HHT turdag på Ilsengstiene. Søndag den 07. mai var det fjerde året på rad og ca. 50 som ble med på "hovedrunden". Denne gangen gikk vi motsatt vei enn de tre første årene.


Fra Idrettsparken kl 11.00 østover forbi Fysakpost "Treriksrøysa" der Hamar, Løten og Vang møtes. Videre over jernbanen ved Bjørnstad, langs kanalen ved Bjørby, ned til Løkenkvern Bru. Matpause ved den nye Snippen rasteplass vest for Løkenkvern bru. Så tilbake over brua og over Staarene , Horne bru, Ilseng Gård og lysløypa tilbake til Idrettsplassen.
Været var fint, noe kald vind fra nord.
Veldig mye folk ute på Ilsengstiene som var på tur på egenhåndFoto: Margrete Ruud Skjeseth. Fra inntaket i Svartelva til kvennveita på Bjørby.

05.06.17 2.pinsedag Vang historielag sykkeltur til Ilseng fra Kurud
Vang Historielag og Syklistenes Landsforbund arrangerer hvert år sykkeltur 2.pinsedag. I år startet turen på Kurud Mølle og oppover Svartelvdalen. Det ble fokus på Svartelva og Ilsengstiene med mange stopp underveis og retur fra Løkenkvern Bru. Det var 100 syklister og to barn i sykkelvogn som deltok.
Bilde: Over Farmenjordet mot Vaskeplassen ved Lageråa.

Det er 20. gangen de arrangerer turen som er svært populær. Tor Karseth er primus motor og innledningsvis sammenlignet han seg med Viggo Valle, begge har holdt på lenge. På 90-tallet jobbet Tor Karseth på Klevfos og da gikk sykkelturen gjerne fra Åkersvika til Klevfos over Ilseng.
Etter mange år i Vang, gikk turen igjen til Ilseng. Sangene fra Ilseng Sangforening sin forestilling "Fredsbrus og Ertelåg" som Tor Karseth skrev til deres 50 års jubilé i 1996, er like fine og aktuelle i dag.


Ved Løkenkvern Bru møtte følget Trond Vidar Vedum. Følget ble fristet til å se på ugla som holder til ved Snippen. Trond Vidar sjekket kassa senest i går, men han kunne ikke garantere at den forsatt var der i dag da den begynte å bli stor. Dessverre hadde den forlatt reiret, med følget fikk iallefall sett den nye rasteplassen Snippen.

Returen gikk over Gollersrudkroken og Kvæka og tilbake til Kurud, der vi fikk kjøpt kaffe av Lions Vang. De har fast utsalg av lopper der.

Dette var en flott tur med få deltagere fra Ilseng, men veldig god reklame for Ilseng.

Flere bilder og videoer
www.photos.google.com

10.06.17 Starene Feltstasjon Fuglens dag
Fulens dag pleier å arrangeres i mai, men bedre sent enn aldri<<Tilbake


40 infoplakater
Se alle infoplakatene her
Les mer...

2021 Hornebakken fra 1981 får nytt liv
Historien til Hornebakken
2021 Hornebakken blir akebakke og liten hoppbakke
2020 Stillas revet og gapahuker bygget
1995 Ikke i bruk som hoppbakke, kun for lek
1981 Hornebakken ferdig, en 10 m og en 15 m hoppbakke. Brukt i kretsrenn opp til 11 år

Les mer...

kart Ilsengstiene 2019
Ilsengstiene har nå revidert kartet fra det kom i 2014. Det har naturlig vært endel forandringer som nå er tegnet inn fra vår kartprodusent Grafika.
Les mer...

Dette må du vite før du tenner bål
For å forhindre skog- og lyngbrann, er det forbudt å tenne bål i skog og mark fra 15. april til 15. september.
– Forbudet omfatter skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder, forteller Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv – en fellesorganisasjon for 16 norske friluftsorganisasjoner.
Les mer...

Skiløper på Ilseng
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Oppsummering året 2019
2019 ble et nytt aktivt år for Ilsengstiene der vi ble kåret til Norges beste Turrute under sti konferansen i Bergen februar 2019. Det er vel den største utmerkelsen og oppturen Ilsengstiene har hatt. Det kreves endel arbeid og aktivitet for å nå opp, her er noen av dem, ikke alle, men et utsnitt av arrangementer, aktiviteter, dugnader. De nyeste øverst, de eldste nederst.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Som takk til alle som stemte på Ilsengstiene som beste turrute på FB sommer/høst 2018 som førte til at vi kom til finalen og der ble vi Norges Beste Turrute. Da er det ekstra moro å gi litt tilbake. Stifadder Bjørn Tore Johansen har laget 52 stk 60 l sekker. Disse har vi nå trukket 6 stk vinnere som får 9 sekker hver med ved. I tillegg 2 stk billetter til Vallsetrevyen fredag 1.november. Vi avtaler levering av vedsekker.
Billetter til Vallsetrevyen ligger ved inngangen, det er bare å møte opp fredag 1.11 og si sitt navn
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser takk for bidrag
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med totalt 25-30 km med stier så det blir det mye vedlikehold. Omtrent 15 km er i kulturlandskapet der vi har fått opparbeidet 2 m bredde på stiene for at beitepusser kan vedlikeholde stiene. Resten av stiene må vedlikeholds av vanlig gresstrimmer. At Ilsengstiene er finansiert som nærmiljøanlegg dekker kostnader til stier og bruer, men ikke til vedlikeholdsutstyr.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-