• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert på og økonomien er til utvikling og vedlikehold . Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Bru over Starene må restaureres
Publisert av Hans Kroglund [08.07.13 22:14]
Utskriftsvennlig sideAlle 3 bruene som brukes ved Tranholen, Stareleva og Hagan har fått seg en trøkk i regnflommen våren 2013. Den ene er satt på plass som går over til jordet mot Horne (Hagan). Brua over til Kristian Østberg (bildet over) må restaureres. Anders Slagsvold og Kristian Østberg har planen klar for utbedring. Den siste brua må løftes på plass med traktorer


Ilsengstiene legger til rette for utbedring ved å få tak i 6 svartimpregnere stokker. Thor Holager henter de på Scanpole. Det blir 4 stk, en i hvert hjørne som påles ned i elva, en tvers over på hver side. Så løftes den gamle brua oppå. De vil samtidig heve brua over terrenget. Det må brukes en stor gravemaskin som trykkes stokkene ned i elva og kan løfte den tunge brua.

Problemet ved flom er at Brua er for lav, vannet stanger i brua og lager understrømmer som graver bort sidene på elva. Ved heving blir understrømmen mindre og kantene forblir slik de er forhåpentligvis.

Fordelen med taktorbru her er at beitepusseren kan brukes på Østbergsiden uten å kjøre traktoren rundt om Frenning/Frang.

Traktorbru over bekk som må løftes på plass


Her løftes gangbrua mot Horne på plass ved bekken Hagan. Det er Simen Stenseth og Thor som gjør jobben


Gangbrua mot Horne, det er 1,3 km å gå langs Straelva. Flott tur langs elva.


Dessverre sprer kjempespringfrøplanten seg langs Starelva. Den er svartelistet og uønsket i Norge. det er en etarig plante med små røtter. Lett å fjerne, utfordringen er at den sprer seg så raskt og kveler alt annet der den vokser.


<<Tilbake


Skiløper 2019
Oppdatert 02.02.2019
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

HHT turer 2019
Det blir ny fellestur med HHT 5.mai med åpning av lauvtrepark. Vi håper grunneier Trygve Slagsvold Vedum har tid til å komme.
Les mer...

kart Ilsengstiene 2019
Ilsengstiene har nå revidert kartet fra det kom i 2014. Det har naturlig vært endel forandringer som nå er tegnet inn fra vår kartprodusent Grafika.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Trekning nr 8 15.10.18. Vinner er Kåre Juvkam og Lena Haugsmoen. En billett hver til Vællsetrevyen fredag 02.11.18
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-