Tur til Else og Lars Lien på Ådalsbruk
Tur til Else og Lars Lien på Ådalsbruk

av Hans Kroglund, 13.09.19 08:58


Ilseng Pluss har en gåtur til Else og Lars Lien på Ådalsbruk en gang i året fra Løkenkvern bru. Turen er en vei 6 km. Det er nå tredje gangen turen går til deres flotte selvsnerkrede hjem og gjestfriheten er stor like ved rundkjøringen på Klevfos. Været var strålende og det var bare å nyte synet alle de fine blomstene, og med fire nybakte kringler ble dagen en god opplevelse.

Kaffen ble servert i den 12 kantende lysthuset. Lars har hentet inspirasjon fra Afrika, der han også hjelper til på diverse dugnader. Der bruker de runde hus, men Lars fant ut at 12 kanter er mer enn nok utfordring. Tegning har Lars bare i hodet som den praktikeren han er.

Vi ble tilsammen ca 20 personer og da var lysthuset fullt.

Else gikk etter den nye Ilsengbrosjyren. På siste siste side der står Trond Vidars dikt "Nattergal på Ilseng", et dikt hun nå ha rlest for alle som har vært innom dem i det siste. Men er var det Trond Vidar som måtte lese. Og diktet er like fint hver gang.

Det var omvisning i huset etter kaffen. De kjøpte huset da Lars ble AFP-pensjonist som 62 åring. Han ville ha noe å drive med. De åtte husene på eiendommen var i dårlig forfatning. Det sto bare pipa igjen før han bygge alt på nytt, men etter modell fra det gamle huset.

Ilsengstiene har lagt ut noen bilder fra turen og en video da Trond leser sitt dikt. (dessverre ble ikke første del med).
Her er bilder. Ønskes det info om bilde, trykk infoknapp oppe til høyre når bildet vises.
www.photos.google.com/Lien


Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=459