Fellesturer på Ilsengstiene 2018
Fellesturer på Ilsengstiene 2018

av Hans Kroglund, 04.05.18 21:03


Her samler vi fellesturer foråret 2018. Siste fellestur så langt var med Vallset Kulturstier onsdag den 23.mai 2018. 35 personer ble med på turen denne fine varme onsdagskvelden.

HHT: Fuglesang om morgenen kl 06.00 en maidag (25.mai 2018)
13 stk kom seg opp og ut og opplevde fuglesangen tidlig den 25.mai 2018 Vi var så heldige å ha med oss ornitolog Jon Lurås som lærte deltagerne mye spennende om fugler og fuglesang. Turen startet på Horne bru og gikk forbi Starene Feltstasjon. Runden kalles Svartelvrunden. Utfrdringen var at mange fuglelyder blander seg med hverandre og de kan være vanskelig å skille.I det flotte været ble det mange stopp og den lengste ble frokostrasten på Snippen. De 5 km ble unnagjort på 4 timer.
Turleder: Sven Erik Grindvoll, tlf. 482 67 975


Flere bilder her.
wwwphotos.google.com

Tilbake på Horne bru dukket det 6 små plastbåter opp. De hadde bestemt tidspunktet for utfluktn for lenge siden og hadde nok forventet mer vann i Svartelva nå i mai.


Vallset Kulturstier 23.mai 2018
Vi gikk Svartelvrunden med kaffestiopp på Snippen. Dette er en gruppe som er svært interessert i natur og kulturhistorie og det er masse av det her i kulturlandskapet på Ilseng.


HHT fellestur 6.mai 2018
Årets HHT fellestur ble arrangert søndag 6.mai 2018 og ca 30 stk ble med på turen i strålende vårvær. Noen nye hadde kommet fra Moelv og et ektepar fra Elverum har deltatt på alle fem fellesturene. Kulturminner som vaskeplassen, Taterholen, Horne Gård, Starene, offerplass i jernalderen, kvennveiter, møller og sagbruk, deltagerne fikk høre litt om alt dette.

Det fine været hadde gjort at det var ganske fine forhold, kun noen få steder var det bløtt.
Turen startet ved Horne bru, over Starene, Hagan, Vestli og videre til Harstadhagan. Vi gikk innom den nye dammen ved Løkenkvern bru og så på Snippen rasteplass. Deretter passerte vi Skogstad og tilbake til Horne bru. En tur på ca 7 km.
Underveis leste vi Trond Vidar Vedum sitt dikt om "Nattergalen på Ilseng".


Turen hadde fått en ny turleder 2 fra Hamar som heter Inger-Beth Sandham, se bilde. Hun fortalte om kommende turer på Hamar hun skal være med på.


Se hva HHT skriver om turen www.hht.no
Bildet: Harstadhagan 23.juni 2014


HHT Opptur med 8.klasse Løten- Ilseng onsdag 2.mai 2018
Løten, Stange, Romedal og Friskolen hadde felles Opptur for 8.klasse fra Løten U-skole til Ilseng Idrettspark onsdag 3.mai 2018


HHT Barnas Turlag til Snippen 29.april 2018
Turen ble avlyst pga flom eller for mye vann i Svartelva for små barn.

HHT Barnas Turlag til Hørsand 15.april 2018

Vinteren 2018 har vært helt strålende med mye snø og stabile forhold for skigåing. Skiføret holdt seg til april. Barnas Turlag skulle hatt gåtur til Hørsand fra Breidablikk skole, men det ble direkte oppmøt på Hørsand. Det var igjen for mye snø for små barneføtter.

Bildet: Charlotte Wahlquist Christiansen, Monika Thoresen og Helene Hørsand

På Hørsand hadde våren kommet med mange fine søledammer for de små og ca 40 stk koste seg i sola med lekehus, kuer, kalver og høner. De to turlederne Monika Thoresen og Charlotte Wahlquist Christiansen og Hørsand gård trengte bare å lage trygge rammer for barna, så klarte de å leke uten voksenhelp.

Hans Hørsand viser frem elgbæsj. Hørsand har hatt veldig mye besøk av elg i vinter.


Bålplass ute i hagen mot det nyflyttede stabburet


Bilder fra turen
www.photos.google.com
Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=436