Oppsummering året 2019
Oppsummering året 2019

av Hans Kroglund, 22.09.17 08:46


2019 ble et nytt aktivt år for Ilsengstiene der vi ble kåret til Norges beste Turrute under sti konferansen i Bergen februar 2019. Det er vel den største utmerkelsen og oppturen Ilsengstiene har hatt. Det kreves endel arbeid og aktivitet for å nå opp, her er noen av dem, ikke alle, men et utsnitt av arrangementer, aktiviteter, dugnader. De nyeste øverst, de eldste nederst.

Tirsdag 17.12 Juleavslutning Ilseng Pluss
Øyvind Øi fra Aruna stilte med ferskt brød fra eget bakeri og Vedum med honning og andre hadde med litt tilbehør. 21 kom og avsluttet tirsdagskaffen på Bjørby for året 2019.

03.12 tildelt kr 30.000 fra Sparebankstiftelsen
HHT og Ilseng IL søkte for Ilsengstiene Sparebankstiftelsen om midler til vedlikehold av Ilsengstiene. Stifadderne har stort sett brukt eget verktøy til vedlikehold. Vi fikk kr 30.000 og vi holder et stifadder/dugnadsmøte i januar 2020 om hvordan vi bruke disse midlene.

Lørdag 26.okt kl. 09.30 HHT med ledermøte
HHT var vertskap for ledermøte i Turistforeningen. Det kommer ca 60 stk ledere til Hamar. De startet dagen med tur på Ilsengstiene. De gikk fra Horne Bru om Starene og ble servert kaffe på Bjørby. Trond Vidar fortalte om gården Bjørby, dammer, kvennveita, Ilsengstiene og leste dikt tilslutt.


8. Oktober Rosa Sløyfe aksjon på Ilseng/Ilsengstiene
Kreftforeningen ved Anne Kari Skaaraas arrangerte innsamlingsaksjon og lånte klubbhuset og gikk tur på Ilsengstiene. ca 20 deltok.


15. Oktober Trekning av turbøker, ekstrapremie 25 sekker med ved
Vi har to trekninger i året 15.mai og 15 oktober. 2 billetter til Kvenstugutearert og to billetter til Vallsetrevyen. I år ekstrapremie etter hugging av tømmer høst 2018. Bjørn Tore Johansen hadde laget 25 sekker med ved.


7. Oktober Restaurering av Gapahuken Ilseng Gard
Gapahuken trengte en oppussing, en vegg var sklidd ut og taket var lekk. Dette ble fikset og nytt stålplatetak ble lagt


Torsdag 12. sep. Ilseng Pluss tur til Lars Lien
Ilseng Pluss med gåtur til Elsa og Lars Lien på ÅdalsbrukSøndag 25.08.19 Landsering av brosjyre om Ilseng med tur på Ilsengstiene
Søndag kl 12 ble brosjyren om Ilseng presentert. Alle politiske partier var invitert og de aller fleste kom. Her Nils A Røhne og Einar Busterud.


Lørdag 25.mai Fuglens dag på Starene Feltstasjon.
Fuglens dag er tilrettelagt for barn, med fuglekasse snekring, quiz, liv i dammen osv. I tillegg er det mange som får omvisning/foredrag på Starene feltstasjon. Trond Vidar har hatt på det meste 25-30 grupper innom fleltstasjonen på våren.


Onsdag 22.mai kl. 18.00
Vallset kulturstier. Oppmøte Løkenkvern Bru, Turen gikk østover forbi Bjørby og til Hørsand veibru, videre langs riksvegen 200m nordover og inn på gården der Helene Hørsand tok imot oss med nybakt brød, smør, syltetøy og melk rett fra gårdtanken. Hun fortalte om flytting og restaurering av stabburet og snart oppstart av bakeri på gården. Vi tok traktorvegen langs jordet tilbake til skolen. Regnet kom etter kafferasten på Hørsand. Det gjorde ingenting for været av mildt.

Tirsdag 21.mai kl. 18.00
Åmot Bygdekvinnelag meldte sin ankomst og da ble også Romedal Bygdekvinner med. Kl. 19 bøttet det ned 15-20mm styrtregn, men få fikk til sine biler, men Margrete Ruud Skjesteh kunne fortelle etterpå at det var god stemning og de rastet på Snippen da det verste regnværet var over.

Tirsdag 21.mai kl. 18.00
Innlandet FrP på Befaring på Ilsengstiene. Oppmøte ved Breidablikk skole. Omvisning langs kvennveita på Bjørby. Det var helse-og sosialkomiteen som var på Innlandsbesøk. De hadde hørt om at Ilsengstiene var et godt folkehelsetiltak.


Søndag 5.mai 2019
Oppmøte på Idrettsparken. Åpning av lauvtrepark ved grunneier Trygve Slagsvold Vedum.


Besøk 3. mai, reportasje juni 2019 Fjell og Vidde
To jornalister fra medlemsbladet til Turistforeningen kom på besøk og lagde en flott nyhet om Ilsengstiene.

To hyggelige journalister fra Fjell og Vidde her på Snippen rasteplass.
Foto Line Hårklau, tekst Elin Hansson


Andre aktiviteter som stolpejakt
Stolpejakt. Vang O-lag, Hamar kommune og HHT har satt ut 10 poster i Ilsengmarka. Veldig populært

Bildet Odin Dahl og Amund Haugen

Fysakpost
Fysakposter i Stange. Post ved Ilseng gård gapahuk
Kart til stolpejakt fåes hos Stange og Hamar kommune og HHT butikken i Hamar.

12.03.19 Friluftskonferanse i Bergen "Norges beste Turrute" ble Ilsengstiene
Stor konferanse avholdes 2 hvert år. Ilsengstiene ble kåret til Norges beste Turrute etter en spennende konkurranse. Dette ble feiret den 23.03 med pølser, kake, kaffe og solosang av Anders Andersen på Bjørby. 55 stk ble med denne flotte mars dagen.02.04.19 NTNU Nettsted Gode idrettsanlegg repotasje om Ilsengstiene
www.godeidrettsanlegg.no (GIA) er en nettløsning etablert i samarbeid mellom Kulturdepartementet (KUD), Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) og NTNU Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT), som også drifter GIA.

Faxefile av nettstedet


20.01.19 Gapahuk til Farmenkoia bestilt
Ny gapahuk bestilt hos Løten Bygdesag etter at Ilsengstiene hadde fått kr 15.000 av Stange Idrettsråd. Gapahuken ble satt opp i mai 2019.18.01.19 Grunneier og dugnadsfest
Kåringen av Innlandets betse turrute utløste en sammenkomst på Ilseng klubbhus fredag 18.01. Alle som hadde bidratt med dugnad og grunneiere var invitert. Mellom 40 og 45 hadde anledning til å være med.


12.01.19 Oppgjør for tømmerhugging høst 2018
Arbeid med å rydde vindfall i Farmenskogen ble utført høsten 0218, men vi tar det med her når oppgjøret ble klart. Det var en nytting lærdom, å se hvor mye arbeid det er før pengene er på bordet. Det ca i undrpank kr 13.000 for ca 40 m3 furutømmer

Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=426