15.11.15 åpning av ny Farmenkoia
15.11.15 åpning av ny Farmenkoia

av Hans Kroglund Oppdatert 19.11.15, 13.11.15 22:59


Farmenkoia er igjen bygget opp av Ilseng Fengsel sommer og høsten 2015. Søndag den 15.11.15 var det høytidelig åpning av Farmenkoia som HHT og Barnas Turlag ordnet. Omlag 100 møtte frem i det fine høstværet i alle aldre fra 1 til over 80 år.

Alle aldersgrupper møtte opp, fra 1 år til langt over 80 år. Alle som ville, fikk varm saft eller "ordentlig bålkaffe" som er kokekaffe. Men mat måtte du ha med selv. Slik er det i HHT, matpakke er standard og søppel tar du med hjem. Men det var nok noen som hadde med pølser og noen varmet ostesmørbrød på bålet. Det smaker ekstra godt ute. Heldige er de barna som får være med på søndagstur ut i naturen.
Barne storkoste seg og lekte "boksen går", gjemte seg i gresset, bak busker og koia. Andre lekte med kongler og noen satte seg i koia og spilte kort.

Dagens turleder var Ragnhild Hørsand, plassansvarlig var Margrete Ruud Skjeseth og hyttesjef Nina Pedersen. De var strålende fornøyd alle sammen.
Eierne av koia Berit Solheim og Eivind Helseth var bortreiste for anledningen. Det var synd for Farmenkoia betyr noe spesielt for dem som for andre i nærområdet.


Kjell Kristiansen(69) kunne fortelle at han som guttunge på 50-tallet fikk sitte på høyet til hestene oppå tømmerlasset som skulle kjøres til Fjell Bruk. Da var det matpause på Farmenkoia. Gode minne fra en annen tid.

Her er noen bilder fra åpningen.
photo.google.com/ilsengstiene


Stangeavisa med reportasje fra åpningen. Klikk på bilde for større kopi


www.hht.no

Oppdatert 23.10.15
Foto under: Hans Kroglund
Nina Pedersen blir hyttesjef på Farmenkoia og forbereder og gjør alt klart til åpning.

Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=399