Info til hunde - og hesteeiere
Info til hunde - og hesteeiere

av Hans Kroglund, 11.06.15 22:07


Ilseng Il og Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) står bak Ilsengstiene og vi er storfornøyd med at så mange tar Ilsengstiene i bruk. Tilbakemeldingene er veldig gode. Målet er få folk ut på tur med hund, hest, sykkel, joggende eller bare gående som det er flest av. Men dette krever selvsagt at vi tar hensyn til hverandre og følger felles regler som samfunnet har utarbeidet.

Bilde over: Hestemøkk 1,5 m fra gapahuk ved dammen i Harstadhagan.

Det har kommet en del innspill først og fremst til hund og hestefolket. Utfordringen er at noen syntes hund/ hestemøkk i stiene er til sjenanse. Her er vi ved kjernen, vi må ta hensyn og forstå de som ikke ønsker hund/hestemøkk i stiene. Ta med hundemøkk hjem i pose, ikke kast den i naturen som vi dessverre ser en del av. Skulle du ha glemt en pose, så fjern møkka så langt utenfor stien at manuelt vedlikehold ikke blir berørt. De som rir kan ta med en liten spade eller sparke møkka godt ut av stiene er dere snille!

HUSK: Det er båndtvang for hunder 1.april til 20.august. Nå er det blant annet nyfødte rådyrkalver ute i skog og mark, de skal slippe å bli jaget av hunder.
Ilsengstiene har laget egen hestesti i Ilsengmarka, Bjørnstadrunden, som er merket fra jernbaneovergangen øverst på Skøyenfeltet og inn ved Ilseng fengsel. Bruk www.ut.no og søk på ilsengstiene. Der kommer hestetrasé som forslag. Vi oppfordrer til å bruke denne.
Det er ikke greit å gå over Idrettsplassen med hest for der er det ikke stier, kun gressbaner. Bruk stien inn i skogen vest for fengslet. På Starene er det satt opp fire plakater om at det er forbudt for hest langs Starelva fra Hagan til Holtet. Dette blir respektert. Flott!

Det er en selvfølge for turbrukere å ta med søppel hjem! Ilsengstiene har ikke noe apparat for å tømme søppel og det fungerer fint synes vi.
Skriv deg gjerne inn i de to turbøkene ved Hagan og Farmenkoia. Du kan vinne billetter til Vallsetrevyen til høsten.

Vi ønsker alle god tur!

Oppdatert 18.06.15

Vi gjør oppmerksom på at denne info/oppmodninger er ment for brukerne av stiene slik at hensyn blir tatt både overfor grunneiere, beitedyr og alle andre brukere.Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=391