Omlegging av sti på Bjørby
Omlegging av sti på Bjørby

av Hans Kroglund, 21.05.14 20:32


Ilsengstiene har hatt et ønske om å gjøre noe med strekningen fra Løken bru og inn til kvennveita på Bjørby. Like etter porten blir det veldig sølete når det regner og hvis kua beiter der samtidig. Vi er igang med utbedringen.

Oppdatert 28.05.14
Tirsdag 27.mai jobbet Sverre Iversen, Kjell Erik Kristiansen og Lars Lien med stien på Bjørby. De har flyttet strømgjerde og satt opp fysisk gjerde. De manglet noen materialer på å bli helt ferdig. Onsdag ettermiddag kom de på plass og Sverre gjør dette ferdig fredag 30.05.14.


Oppdatert 22.05.14
Anders Andersen har gjort seg ferdig i dag torsdag 22.05.14. Han har lagt ned to stk rør slik at Ilsengstiene slipper å lage to små bruer som først tenkt. Han har fått gruset opp mesteparten av strekningen fra porten og frem til svingen. Foreløpig brukes den gamle stien derfra, det er sølete langs den nye traseen. Gjerdet blir satt opp tirsdag 27.05.14

Lagt ned rørSkrevet 21.05.14
Grunneier Vedum syntes det var flott at vi ønsket å utbedre denne strekningen. Ilsengstiene foreslo samtidig å legge om stien bak (eller øst) for det lille røde huset. Antall gående har mangedoblet seg og det er grunneiere og Ilsengstiene kjempefornøyd med. Da er det en stor fordel å styre trafikken noe lenger unna boligen på gården.
Anders Andersen har idag 21.05.14 jamnet på kanten langs bekken og kommer til å kjøre på grus der. Så setter vi opp et gjerde langs bekken. Stien blir da mellom bekken og gjerdet. Det hindrer kua i å trøkke istykker stien. Dette blir utført tirsdag 27.05.14 av trofaste medhjelpere


Stien går da i kanten på jordet og kommer opp bakken med kanoene. Sverre Iversen sørget for at trærne ble hugget før gravemaskinen startet.

Det er nå noe gjørmete langs kanten. Nå foreløbig blir strømgjerdet satt litt lenger inn på jordet til det er tørket opp og vokst seg til. Så kan gjerde flyttes nærmere kantenTo små bruer må bygges.
Artikkelen er hentet fra:
https://ilsengstiene.no:443/print_nyhet2007.php?nid=357