Vellykket med egen beitepusser
Vellykket med egen beitepusser

av Hans Kroglund, 06.07.13 14:58


Hvordan skal stiene vedlikeholdes? Ja det var det store spørsmålet. 25 km med stier, det blir fryktelig mye klipping. Ettersom prosjektet tar form siger arbeidsoppgavene på. Det undersøkes om vi kan få låne noe utstyr hos kommunen, utstyr som brukes til kantklipping, er det noen bønder som har noe utstyr. Vi besøker de forskjellige utsalg av landbruksmaskiner og for et utvalg som finnes. Priser fra 30.000 til 100.000


Kan vi klare oss med en gressklipper?
Vi kjøper først en gressklipper for å bruke på Starene, en robust Klippo. Etter 10 dager med ferie og liten trafikk på stiene har det grodd igjen og det er en formidabel oppgave å klippe langs Starelva. Vi må ha noe annet utstyr.

Hvem har beitepusser?
Hans finner det retteutstyret hos CF Maskin, en McCONNEL 190cm beitepusser til kr 43.000. Hans tenkte at dette betaler vi med det vi "tjener inn" på dugnad. Hans ringer Margrete og hun kan fortelle at slik fungerer ikke regelverket. Margrete er streng i stemmen, denne må du levere tilbake. Vi har ikke penger. Hans sier, vi klarer ikke vedlikeholdet uten. Begge går i tenkeboksen.

Margrete ringer opp en par dager senere, vi søker Stange og Romedal Brannkasse. To dager senere er kr 25.000 skaffet.
Hans foreslår Romedal Lions og nye kr 15.000 bli innvilget. Siste søknad går til Ilseng Arbeiderlag og nye kr 15.000 blir skaffet.
Da er beitepusser og gressklipper finansiert.

Vi trenger traktor. Hvem kan kjøre beitepusser?
Thor Holager stilte opp med traktor og sammen med Simen Stenseth ble aktuelle traseer kjørt med traktor og beitepusser. den 4 juli. Konklusjonen var at Ilsengstiene med beitepusser er helt nødvendig.


Ilsengstiene har gått til innkjøp av egen beitepusser. Vi har spurt grunneiere om noen har beitepusser. Noen har ombygde forhøstere, men de er ikke robuste nok til å tåle sten og stubber. Det er et hav av typer, egenskaper, virkemåter og prisklasser å velge mellom.
Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=304