Åpning av ake- og hoppbakke på Horne
Åpning av ake- og hoppbakke på Horne

av Hans Kroglund, 16.02.22 14:17


Søndag den 13.02.2022 var det offisiell åpning av Hornebakken, nå som kombinert ake- og hoppbakke. Nå brukes bare det gamle unnarennet slik at hopplengdene bare blir fra 2 til 6 m.
Det var HHT Barnas Turlag som inviterte til treff og det kom mellom 50 og 60 stk. Aktivitetskonsulent Knut Einar Nordhagen var fornøyd med oppmøtet

Bilde over. Foto Dan Cato Røe Stangeavisa
Tord Kristian Horne og Bodil Horne holder snora. Harald Corneejo Horne og pappa David Corejo Villegas sitter på huk.

Været slo om til varmegrader på lørdag og det smeltet mye snø på søndag. Men bakken ligger i skyggen så de fleste var overrasket hvor gode snøforholdene var.
Den gamle bakken ble bygget i 1981. Det 8 m høye stillaset har lenge vært dårlig. Da Covid 19 kom i 2020, ble en en fin anledning til å få med mange på dugnad da ingen kunne reise på hytta eller til utlandet. Stillaset ble revet mars 2020 og to gapahuker ble bygget av de gamle materialene.
Høst 2021 ble grunneier Elisabeth Horne og Ilsengstiene som driftes av HHT og Ilseng IL enige om bruken av bakken. Anders Andersen kom med gravemaskin og fikk lagd to små hopp og pyntet på unnarennet helt vederlagsfritt.

Dobbelklikk for større bilde


Tre generasjoner Kroglund åpnet hoppbakken. Vilhelm på 5 år, Håvard 35 år og eldstemann Hans på 67 år. Ellers var det mest populært å ake ned unnarennet.


Dette blir et flott tilskudd til aktiviteter her på Ilseng. Barn og ungdom kan få god balansetrening når det hoppes med langrennski.
Romedal Bygdekvinnelag samarbeidet med HHT ofg kokte kaffe og hadde med godt med boller til utdeling. Det satte alle stor pris på ved bålet på Speiderplassen. Der var det forøvig en kald trekk fra sør som vi ikke kjente i bakken.Flere bilder her
www.photos.google.com

Artikkelen er hentet fra:
http://ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=486