• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert på og økonomien er til utvikling og vedlikehold . Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Fellesturer på Ilsengstiene 2018
Publisert av Hans Kroglund [04.05.18 21:03]
Utskriftsvennlig sideHer samler vi fellesturer foråret 2018. Siste fellestur så langt var med Vallset Kulturstier onsdag den 23.mai 2018. 35 personer ble med på turen denne fine varme onsdagskvelden.


HHT: Fuglesang om morgenen kl 06.00 en maidag (25.mai 2018)
13 stk kom seg opp og ut og opplevde fuglesangen tidlig den 25.mai 2018 Vi var så heldige å ha med oss ornitolog Jon Lurås som lærte deltagerne mye spennende om fugler og fuglesang. Turen startet på Horne bru og gikk forbi Starene Feltstasjon. Runden kalles Svartelvrunden. Utfrdringen var at mange fuglelyder blander seg med hverandre og de kan være vanskelig å skille.I det flotte været ble det mange stopp og den lengste ble frokostrasten på Snippen. De 5 km ble unnagjort på 4 timer.
Turleder: Sven Erik Grindvoll, tlf. 482 67 975


Flere bilder her.
wwwphotos.google.com

Tilbake på Horne bru dukket det 6 små plastbåter opp. De hadde bestemt tidspunktet for utfluktn for lenge siden og hadde nok forventet mer vann i Svartelva nå i mai.


Vallset Kulturstier 23.mai 2018
Vi gikk Svartelvrunden med kaffestiopp på Snippen. Dette er en gruppe som er svært interessert i natur og kulturhistorie og det er masse av det her i kulturlandskapet på Ilseng.


HHT fellestur 6.mai 2018
Årets HHT fellestur ble arrangert søndag 6.mai 2018 og ca 30 stk ble med på turen i strålende vårvær. Noen nye hadde kommet fra Moelv og et ektepar fra Elverum har deltatt på alle fem fellesturene. Kulturminner som vaskeplassen, Taterholen, Horne Gård, Starene, offerplass i jernalderen, kvennveiter, møller og sagbruk, deltagerne fikk høre litt om alt dette.

Det fine været hadde gjort at det var ganske fine forhold, kun noen få steder var det bløtt.
Turen startet ved Horne bru, over Starene, Hagan, Vestli og videre til Harstadhagan. Vi gikk innom den nye dammen ved Løkenkvern bru og så på Snippen rasteplass. Deretter passerte vi Skogstad og tilbake til Horne bru. En tur på ca 7 km.
Underveis leste vi Trond Vidar Vedum sitt dikt om "Nattergalen på Ilseng".


Turen hadde fått en ny turleder 2 fra Hamar som heter Inger-Beth Sandham, se bilde. Hun fortalte om kommende turer på Hamar hun skal være med på.


Se hva HHT skriver om turen www.hht.no
Bildet: Harstadhagan 23.juni 2014


HHT Opptur med 8.klasse Løten- Ilseng onsdag 2.mai 2018
Løten, Stange, Romedal og Friskolen hadde felles Opptur for 8.klasse fra Løten U-skole til Ilseng Idrettspark onsdag 3.mai 2018


HHT Barnas Turlag til Snippen 29.april 2018
Turen ble avlyst pga flom eller for mye vann i Svartelva for små barn.

HHT Barnas Turlag til Hørsand 15.april 2018

Vinteren 2018 har vært helt strålende med mye snø og stabile forhold for skigåing. Skiføret holdt seg til april. Barnas Turlag skulle hatt gåtur til Hørsand fra Breidablikk skole, men det ble direkte oppmøt på Hørsand. Det var igjen for mye snø for små barneføtter.

Bildet: Charlotte Wahlquist Christiansen, Monika Thoresen og Helene Hørsand

På Hørsand hadde våren kommet med mange fine søledammer for de små og ca 40 stk koste seg i sola med lekehus, kuer, kalver og høner. De to turlederne Monika Thoresen og Charlotte Wahlquist Christiansen og Hørsand gård trengte bare å lage trygge rammer for barna, så klarte de å leke uten voksenhelp.

Hans Hørsand viser frem elgbæsj. Hørsand har hatt veldig mye besøk av elg i vinter.


Bålplass ute i hagen mot det nyflyttede stabburet


Bilder fra turen
www.photos.google.com

<<Tilbake


Skiløper 2019
Oppdatert 02.02.2019
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Aktiviteter 2019
2019 blir et nytt aktivt år på Ilsengstiene. Her er noen av arrangementer, de eldste nederst.
Les mer...

kart Ilsengstiene 2019
Ilsengstiene har nå revidert kartet fra det kom i 2014. Det har naturlig vært endel forandringer som nå er tegnet inn fra vår kartprodusent Grafika.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Trekning nr 9 15.mai 2019. Postkasse Hagan bok nr 7 15.11.18 Evy Hoel. Bok Farmenkoia nr 340 Karolinne Nydal. Ilsengstiene gratulerer med en billett hver til Kvennstuguteateret og forestillingen "Hu Dagmar" lørdag 8.juni
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-