• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert på og økonomien er til utvikling og vedlikehold . Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Ny bru ved Tranholen 2014
Publisert av Hans Kroglund, sist oppdattert 05.010.2014 [27.09.14 22:55]
Utskriftsvennlig sideLørdag 04.10.2014 var alt klart for å få bygget den nye brua over Starelva ved Tranholen ferdig. To traktorer var bestilt, en på hver side av elva. Thor Holager på østsiden, Nils Arne Bryhn på vestsiden og sammen dro de fem stk 10 m lange sorte stokker over elva. To ble lagt motsatt vei, høyden justert, skråbru ble tilpasset og seks brubyggere kunne avslutte fornøyd ved 15.00 tiden lørdag ettermiddag.Nils Arne Bryhn hjalp til med å få stokker over elva


Stolte brubyggere, Hans Kroglund, Bjørn Nordal, Thor Holager, Kristian Østberg, Hans Moe og Sverre Iversen
Det ble lagt grus inntil "kjørebrua" på hver side og nå kan beitepusser også kjøre på vestsiden av elva.Tilførselveienn måtte flyttes noe for at traktoren skulle komme rett på brua.

Samlealbum for byggeprosessen. Klikk for større bilde


opprinnelig tekst
Mai 2013 var det en stor regnflom og mange eksisterende bruer ble skadet. Slik var det også med trakorbrua ved Tranholen som går over Starelva. Etter lang tids vurdering er det blitt bestemt at det bygges en bru ved siden av. Arbeidet er godt i gang. Det er grav ned 3 solide rundstokker 90 cm ned i bakken. Spennet blir 9 m og 5 stokker a 10m over elva.
Ilsengstiene bygger brua ca 60 cm over bakken og tror det skal være nok. Er brua for lav bremser brua vannet og lager understrømmer som fjerner jorda rundt fundamentene. Da havner brua uti elva til slutt.29.09.14 Stokker og strø er på plass.24.09.14 Rundstokker blir til fundament
Hans Moe, Bjørn og Kjetil Nordal, Sverre Iversen og Hans Kroglund kappet rundstokker , borret hull og fikk de på plass. Brua blr 2,8 m bred og tverrstokken ble laget 3,4 m. Det blir 30 cm tilovers, det kan brukes til eventuelt feste om brua må heves om noen år.

Kjetil borer hull i midten som skal passe til 16 mm kamstål i bunn av fundamentet.


19.09.14 Graving av hull til fundament
6 stk hull ble gravd 90 cm dype. Det ble støpt en plate i bunn og satt ned 16 mm kamstål i midten18.09.14 Klargjøring av plassering av bru
Ilsengstiene hadde grunneiernes tillatelse til å bygge en ny bru. Sverre Iversen og Hans Kroglund forberete til dugnad onsdag den 24.09. Vi fikk bringebærklatt unna og bestemte hvor 3 stk fundamenter skulle stå på hver side.

<<Tilbake


Skiløper 2019
Oppdatert 02.02.2019
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Aktiviteter 2019
2019 blir et nytt aktivt år på Ilsengstiene. Her er noen av arrangementer, de eldste nederst.
Les mer...

kart Ilsengstiene 2019
Ilsengstiene har nå revidert kartet fra det kom i 2014. Det har naturlig vært endel forandringer som nå er tegnet inn fra vår kartprodusent Grafika.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Trekning nr 9 15.mai 2019. Postkasse Hagan bok nr 7 15.11.18 Evy Hoel. Bok Farmenkoia nr 340 Karolinne Nydal. Ilsengstiene gratulerer med en billett hver til Kvennstuguteateret og forestillingen "Hu Dagmar" lørdag 8.juni
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-