• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert på og økonomien er til utvikling og vedlikehold . Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Ny Bru Lageråa Jernbanen okt. 2013
Publisert av Hans Kroglund [23.10.13 20:37]
Utskriftsvennlig sideLike Nord for Jernbaneundergangen har Ilseng en ukjent perle for de fleste. den er ukjent fordi det i veldig mange år har vokst igjen med busker og kratt. Lageråa renner i tunnell under jernbanen. Det er et byggverk fra 1862. Lørdag 02.11.13 ble meste av brua ferdig


Oppdatert 22.11.13
Anders Andersen har fjernet røtter og bygget opp kanten langs jernbanen. Nå er det å få gjerdet på plass og pynte opp som gjenstår.Oppdatert 16.11.13
Lørdag 16.11.13 var det fullmåne. Bildet er tatt ca 16.30 og da var det halvmørkt


Oppdatert 11.11.13
Lørdag 09.11.13 ble det bygget gangbru langs stien ved jernbanen. Det går en bekk delvis i rør. De rørene er kjempedyre så løsningen ble en 6m lang gangbru.
Bjørn Nordal i aksjon.

Det er hugget og ryddet enda mer ned til Lageråa. Utsikten til tunellen er flott.
Oppdattert 04.11.13
Arne Borud på Ilseng Gard fikk stokkene over elva og på plass onsdag 30.10.13
Bjørn Nordal og Hans Kroglund lagde ferdig underlag til brua med rekkverkstøtte på forhånd

Et godt gammelt "skilag" sa seg villige til å bygge bru lørdag 02.11.13, Bjørn Nordal, Kjell Erik Kristiansen, Lars Lien og Per Erik Paulsen. Til og med været var på lag så gutta koste seg med brubygging.Lørdag 19 og søndag 20.10.13 ble det gravd ned 4 stolper
Det er grav ned 4 stolper for å få brua 1m over bakken og 2m over elva ved liten vannstand. Det bør holde for isgang, vår- og regnflommer. Brua blir ganske lik som den ved vaskeplassen der er også stokkene 12m lange.
Svein Tore og Kåre frakter en pole på 3m til elva.Her er 3 karer som har vært i aksjon for å få stolpe ned.
Alle tre er også stifaddere.
Svein Tore Tellebon, strekningen Skøyen til Fura Bru, Hans Kroglund, Strekning Starene ved Horne, Kåre Juvkam, Lageråa til Smiuvegen.


<<Tilbake


Skiløper 2019
Oppdatert 02.02.2019
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Aktiviteter 2019
2019 blir et nytt aktivt år på Ilsengstiene. Her er noen av arrangementer, de eldste nederst.
Les mer...

kart Ilsengstiene 2019
Ilsengstiene har nå revidert kartet fra det kom i 2014. Det har naturlig vært endel forandringer som nå er tegnet inn fra vår kartprodusent Grafika.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Trekning nr 9 15.mai 2019. Postkasse Hagan bok nr 7 15.11.18 Evy Hoel. Bok Farmenkoia nr 340 Karolinne Nydal. Ilsengstiene gratulerer med en billett hver til Kvennstuguteateret og forestillingen "Hu Dagmar" lørdag 8.juni
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-