• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert på og økonomien er til utvikling og vedlikehold . Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Ny sti. Sløyfa - Løken Bru høst 2013
Publisert av Hans Kroglund [05.10.13 23:21]
Utskriftsvennlig sideLørdag den 05.10.13 var det 5 motorsager i gang for å rydde fra sløyfa og østover mot Løken Bru. Det var ikke hugget på mange år. Det var tett i tett med busker og kratt. Dette ble en vinn/vinn både for grunneier og Ilsengstiene. Buskene som hang utover jordet er nå borte. Til venstre en håndgravd kvennveit fra 1800 tallet


oppdatert 11.11.13
Nå har gravemaskinen ryddet stubber og jevnet underlaget

Her er rester etter en løe eller høylåve. De fleste steinene er nok brukt en annen plass

Ilsengstiene håper å få igjen midler til noe oppgrusing av f.eks denne traktorvegen ved Løken mot Sløyfa


På turen ser man flotte hetser.


Nyhet oppdattert 14.10.13
Grunneiere har gjort en fantastisk jobb med å hugge og rydde hundrevis av trær. I bakgrunnen lekeplassen i Sløyfa.
Nå gjenstår å bestille gravemaskin


Skrevet 05.10.13
Gamle kulturminner kommer frem og det er viktig å synliggjøre det manuelle arbeidet som bleutført. Denne kvennveita kommer igjen på Skogstad. Den er fylt igjen over jordet til Haugen, men synes ved bjørkene ved Skogstad.


Bilde under er tatt fra øst mot vest. Nå er kvennveita på høyre side. Grunneier Thor Holager rydder. Til Høyre grunneier ved Skogstad Bjørn Tore Johansen.Grunneier på Haugen Ingar Hagen hadde også hjelp av sin kone Anne


Thor Holager samlet all kvist som forhåpentligvis kan brukes til biomasse


Det trengs en stor dugnad til for å bli ferdig med strekningen

Ny strekning Sløyfa-Løkenkvern bru kommer Publisert 18.09.13.
Det har nå i september 2013 kommet til en ny trase på Ilsengstiene fra Sløyfa over jordet nedenfor gården "på Haugen" og mot Løken Bru. Fortsatt blir det tilkomst fra lekeplassen ved Sløyfa, men derfra kan man gå til Skogstad eller Løken Bru.. Da blir det hel forbindelse fra Horne Bru og til Løken Bru på nordsiden av Svartelva.
Å velge gode traseer med lett adkomst, ikke for mye å opparbeide, få tillatelse , det er mange hensyn å ta. Denne traseen ble vurdert helt fra starten og burde nok ha vært med da. Samtidlig var alt noe uoversiktlig til å begynne med og det var viktig at det ikke ble for mye.
Men vi er veldig glad for at denne strekningen nå ser ut til å bli med. Tirsdag 17.09.13 var det befaring med grunneier Ingar Hagen, Thor Holager, kartansvarlig Jan Schrøder, stiansvarlig Hans Kroglund. Vi har vært i kontakt med Trond Vidar Vedum som har anbefalt at vi får med denne strekningen. Han representerer 3. grunneier og det betyr at alle er positive.Sti fra Skogstad mot Sløyfa. Denne stien fungerer bra idag, men hvis det blir sti fra Løken Bru, er det ønskelig at alt kan kjøres med beitepusser.


Her mellom Skogstad og Sløyfa er stiene oppå kanten av den gamle kvennveita mellom Løkenkvern og Grønvolden


<<Tilbake


Skiløper 2019
Oppdatert 02.02.2019
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Aktiviteter 2019
2019 blir et nytt aktivt år på Ilsengstiene. Her er noen av arrangementer, de eldste nederst.
Les mer...

kart Ilsengstiene 2019
Ilsengstiene har nå revidert kartet fra det kom i 2014. Det har naturlig vært endel forandringer som nå er tegnet inn fra vår kartprodusent Grafika.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Trekning nr 9 15.mai 2019. Postkasse Hagan bok nr 7 15.11.18 Evy Hoel. Bok Farmenkoia nr 340 Karolinne Nydal. Ilsengstiene gratulerer med en billett hver til Kvennstuguteateret og forestillingen "Hu Dagmar" lørdag 8.juni
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-